Dokumenty ANCCE

Žádost o registraci chovatele/majitele v ANCCE

Pokud jste se rozhodli, že chcete svého P.R.E. miláčka přihlásit na sebe, nebo se stát chovatelem, je třeba vyplnit tuto žádost. Majitel, je jen uveden jako majitel koně, tzn. nemůže zapisovat hříbata, přihlašovat se na svod, vystavovat připouštěcí lískty. To může jen chovatel!
Registrace chovatele je dražší, ale můžete žádat výše zmiňované. Vyplněnou žádost, spolu s kopií Vašeho OP nebo pasu naskenujte a zašlete na email internacional@lgancce.com. Následně Vám (pokud jste se registrovali jako chovatel) příjde chovatelký kód a heslo pro vstup do Vaší sekce, kde provedete platbu za požadovanou službu.

Chovatel služba 700  195 euro
Majitel     služba 802    45 euro

Pro registraci chovatele nebo majitele slouží tento formulář (v pdf také níže):

Žádost o službu v ANCCE

Ať už ANCCE žádáte o zapsání hříběte (viz. níže), přepis majitele, přihlášení na svod a další služby, je třeba vyplnit tento dokument. Pro každou službu se vyplňuje jedna žádost...tzn...potřebuji přepis 2 koní = 1 žádost pro oba koně - kód služby 619 (místa je tam až na 10koní) a zároveň potřebuji přihlásit na svod = další žádost pro svod kód služby 206. Veškeré žádosti lze zasílat přes email internacional@lgancce.com, kde Vás navedou dál co kam a jak máte zaslat. Osobně zasílám žádosti spolu s potvrzením o platbě, kterou provedete po vstupu do své chovatelské sekce výběrem služeb, které požadujete.
Pokud potřebujete pomoc, není třeba se bát, dejte vědět, pomůžeme!

Odkaz na dokument žádosti:

Pro zápis hříběte slouží také tento formulář - kód 103 - kdy odešlete do ANCCE spolu s formulářem o krytí klisny, který Vám vydá majitel hřebce (ANCCE formulář! české připouštěcí lístky nejsou uznatelné!). Následně Vám z ANCCE příjde sada na popis koně a vzorky krve. Po jejich odeslání Vám z ANCCE příjde vystavený průkaz koně, který odešlete do Slatiňan k příhlášení koně v ČR.
Hříbata narozená v první půlce roku (od 1.1. do 30.6.) se musí přihlásit do 31.12. daného roku, hříbata narozená v druhé půlce roku (od 1.7. do 31.12. se musí přihlásit do půlky roku následujícího. Jinak se poplatek za přihlášení razantně zvyšuje!!

A kolik jednotlivé služby (ty co nás zajímají nejvíc) stojí?

103 - žádost o zapsání hříběte    160 euro

206 - osvodování koně   85 euro

619 - změna majitele koně  65 euro

127 - zápis koně po dosažení půl roku věku  300 euro!

A mnoho dalších služeb, jako třeba změna jména koně (1000 euro), duplikát karty (65 euro), duplikát průkazu (150 euro) atd.

A protože je ANCCE vstřícná co se týká komunikace, nabízí zaregistrovaným chovatelům, majitelům i online žádost o službu:

Platby v ANCCE:
přes https://www.lgancce.com/web/  viz foto návod výše, v třetím políčku zadáte svůj kód chovatele a na další stránce si již můžete vesele vybírat službu, kterou potřebujete. Po zadání close payment si v dalším kroku vybíráte způsob platby : paypal, kreditní kartou,nebo převodem přes účet.

Přehledný návod na platby ANCCE: